Hondentraining Utrecht

Het laatste nieuws van Utrechtse Rashonden Vereniging

Over hondentrainingen en wedstrijden in Utrecht en omgeving

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van Utrechtse Rashonden Vereniging. Daarnaast plaatsen we hier ook de nieuwsbrief die u kunt downloaden. Overigens willen we u ook attenderen op de facebookpagina. U komt hier via de logo onderaan deze pagina.

Wilt u meer weten over onze cursussen, kijk dan verder op onze website of stuur een mail naar info@kcurv.nl met uw vraag.

Het laatste nieuws

Personeelsadvertentie

Personeelsadvertentie instructeur

Wij zijn dringend op zoek naar Instructeurs (M/V) die ons team puppy en puber instructeurs komen versterken. Zin in een nieuwe uitdaging bij een gezellige vereniging? Misschien is de onderstaande vacature op jouw lijf geschreven! Klik op de button voor meer info.

Heb je interesse, stuur een mail naar workshops@kcurv.nl

Personeelsadvertentie

CombiSport bij de URV

CombiSport bij de URV

Start: 18 Maart 2017
Dag: Zaterdag
Tijdstip: 11 uur

CombiSport is leuk, sportief en actief voor baas en hond. Het is een combinatie van gehoorzaamheids-oefeningen en snelheidsonderdelen. Hierbij blijven baas en hond als combinatie bij elkaar. Baas en hond werken als een team samen. 

CombiSport bestaat uit 4 onderdelen:

1. Gehoorzaamheid: De gehoorzaamheid bestaat uit een volgoefeningen, een volg/blijf-oefeningen, voorkomen, apporteren en eventueel appèl op afstand.

2. Jump: De Combi Jump bestaat uit vier horden een startpoort en een finish poort die in 1 rechte lijn staan. De lengte van start tot finish is 50 meter. De ruimte tussen de horden is 10 meter. Baas en hond dienen samen over de hordes te springen.

3. Speed: De Combi Speed bestaat uit een run door 8 poortjes van 1 meter breed. De route door de poortjes is als een grote slalom. Baas en hond moeten als combinatie bij elkaar blijven en zo snel mogelijk samen de poortjes in de juiste volgorde nemen.

4. Stormbaan: De stormbaan bestaat uit een rechte lijn van 8 toestellen. De lengte van start tot finish is 70 meter. De volgorde van de hindernissen varieert. De eerste en laatste hindernis bestaan uit hoogtesprongen. De volgende hindernissen worden gebruikt: een schutting, een tunnel, een lage kattenloop, een bandsprong, een breedtesprong en 3 hoogtesprongen (zonder zijvleugels). De geleider mag zoveel hulpen gebruiken als hij wenst, echter het aanraken van de hond en toestellen is niet toegestaan.

 

 

CombiSport